Altıncı Hastalık Nedir?


Altıncı Hastalık Nedir? Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Altıncı hastalık,  özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında , sebebi bilinmeyen ani bir yüksek ateş ile birlikte ortaya çıkan genellikle bebeklerde sık olmakla birlikte küçük yaştaki çocuklarda görülen hafif ateşi , döküntülü ve bulaşıcı bir hastalık türüdür.

Hastalığa, HHV-6 ( human herpes virüs-6 ) adı verilen bir virüs türü neden olur.

Altıncı hastalığın belirtileri

Bu hastalığa yakalanmış bebeklerde , ateş , sürekli uyuma yada uyuyamama ,vücudun çeşitli yerlerinde döküntüler , bebekte huzursuzluk , baş ağrısı , ara sıra kusmalar gibi belirtiler ile kendini gösterir.

Mutlak alınması gereken önlemler

Altıncı hastalık solunum yoluyla kolaylıkla bulaşabilecek bir hastalıktır.Tüm solumun yolu hastalıklarında olduğu gibi altıncı hastalıkta havalandırılmayan kalabalık kapalı ortamlarda yakın temas ve hava yolu ile çok hızlı bir şekilde başkalarınada bulaşabilir.Bu nedenle hastalık tam olarak iyileşmeden çocukların okula veya kreşe gönderilmemesi çok önemli bir konudur.Aksi halde diğer çocuklarada bulaşabilir.

Altıncı Hastalığın Tedavisi

Hastalıkla ilgili belirtiler , görüldüğünde vakit kaybetmeden doktora gidilmesi gerekmektedir.Belli bir ilaç tedavisi bulunmayan bu hastalığın tedavisi genelde antibiyotikler , bol su ve sıvı gıdalarla yapılmaktadır.

 

Yardım Konuları

Genel Sağlık Konuları

Tıbbi Bölümler

Tahlil Bilgileri

Hastalıklar