Yılancık Hastalığı


Yılancık Nedir? ;

Yılancık hastalığı, yüz, kol  ve bacaklarda  derinin üst kısımlarında şişlik ve kızarıklık şeklinde görülen iltihaplı ve bulaşıcı bir hastalıktır.

Yılancık Nedenleri ;

Hastalığa “hemolitik streptokok” cinsi bir takım mikrop türleri neden olur.Bu mikrop türleri genellikle açıkta kalmış yara, çizik iltihap gibi yerlerden deriye kolayca giriş yaparak yılancık hastalığına sebep olur.

Yılancık Belirtileri ;

Başlangıçta yüksek ateş, bulantı, kusma, titreme ve halsizlik ile kendini gösteren hastalık, yerleştiği deride parlak bir kızarıklık , daha sonra morarma şeklinde  seyreder.

Yılancık Hastalığı Tedavisi ;

Yılancık tedavi edildiği takdirde genellikle 8-10 gün içerisinde herhangi bir iz bırakmadan kaybolur.Eğer zamanında müdahale edilmez ise, zatürre, kan zehirlenmesi, körlük ve nefrite gibi hastalıklara neden olabilir.

Yılancık hastalığı veya buna benzer hastalıklardan korunmak için, deriyi her zaman temiz tutmak , deride oluşan yara, bere, çizik, iltihap gibi şeyleri dış etkenlerden titizlikle korumak gerekir.

Yılancık hastalığı, hastalık ortaya çıktığında penisilin ve terramisin türü ilaçlarla çabuk ve kesin bir şekilde tedavi edilmektedir.

Bir defa yılancık hastalığına yakalananlarda birkaç defa tekrar hastalık görülmüştür bu nedenle  hastalığa karşı bağışıklık kazanılmaz.

Yardım Konuları

Genel Sağlık Konuları

Tıbbi Bölümler

Tahlil Bilgileri

Hastalıklar