Homojenize Yoğurt (Hazır Yoğurt) Zararları

Homojenize Yoğurt (Hazır Yoğurt) Zararları

 Hazır yoğurtlara kıvam arttırması ve su tutması için jelâtin eklenir. Jelâtin çoğunlukla domuz derisinden elde edilir ve çok ucuzdur. 

 

Gaziantep Tarım İl Müdürlüğünün piyasada satılan yoğurtlarda jelatin katılıp katılmadığına dair yaptırdığı testlerde 10 markanın 8inde jelatin kullanıldığı tesbit edilmiştir. 

-Hazır yoğurtlara, kıvam artırıcı olarak genetiği oynanmış nişasta eklenir. 

-Bazı firmalar hazır yoğurdun maliyetini azaltmak için sütün içindeki yağı alarak yerine margarin ekliyorlar. 

-Yoğurda, şeker veya kanserojen olduğu bilinen Aspartam, Sakkarin gibi tatlandırıcılar ilave ediliyor. 

 

 

 Hazır yoğurt üreticileri, bakanlığa baskı yaptı. Gıda Kodeksi Komisyonu da karar verdi. Karar, 16 Şubat 2009’da Resmi Gazete’de yayımlandı. Yoğurda yüzde 12 katı madde konulması şartı kaldırıldı!. Ayrıca süt proteini miktarı da yüzde 4’den yüzde 3’e indirildi. 

 

 Sadece ekşiyen, kesilen ve kaymak bağlayan süt ve yoğurtları tüketiniz (tabi bulursanız). En iyisi evde kendiniz yoğurt yapınız. 

 

 Kaynaklar: 

 

 http://haber.gazetevatan.com/zehirli-sebze-meyvenin-ilaci-evde-yapacaginiz-yogurt/440582/4/yazarlar http://www.agaclar.net/forum/doga-cevre-ekoloji-gida-hukuk-ve-politikalari/19911.htm 

Son güncelleme : 05.01.2015 03:52:21Kategori : Genel Sağlık KonularıLisans: Creative Commons

Kategoriler

İlgili Konular

Homojenize Yoğurt nedir?

Homojenize Yoğurt nedir?

 Homojenizasyon işlemi sütün içerisinde bulunan yağ parçacıklarını, raf ömrü süresince ambalaj üzeri...

Antidepresan ve Alkol

Antidepresan ve Alkol

Alkol ve antidepresan ilaç kullanımı ,alkol ile antidepresan almak , antidepresan ve alkol ilişkisi ...

Adrenalin Nedir?

Adrenalin Nedir?

Adrenalin : Böbreküstü bezlerinin iç kısımları tarafından salgılanan bir hormondur. Tabiatta bu h...

Renk körlüğü nedir?

Renk körlüğü nedir?

Renk Körlüğü : Belirli bir renkleri kısmen veya tamamen görememe ayırt edememe ve seçememe hastalıkl...