Hıçkırık Nedir?

Hıçkırık Nedir?

Hıçkırık Nedir, Neden Olur, Nasıl Tedavi Edilir 

Hıçkırık : Karın ve göğüs boşluklarını bir birinden ayıran diyaframın istem dışı birden kasılması ve aynı anda soluk borusu üst kısmını kapatan glottis’in kapanması ile oluşan  sık aralıklarla kısa sürede olup biten bir hadisedir. 

Hıçkırık bayanlara nazaran erkeklerde daha  sık görülür.

Örneğin su içtikten sonra veya yemek yerken ara sıra meydana gelen hıçkırığın bir sakıncası yoktur.Ancak uzun süreli ve kronik hıçkırık nöbetleri çeşitli mide yada yemek borusu hastalıklarının sebebi olabilir.Sürekli tekrarlayan hıçkırık krizlerinde mutlaka bir hekime başvurulmalı ve hastalığın nedenleri iyice araştırılmalıdır. 

HıçkırıkTedavisi 

Bir takım nedenlerden dolayı ara sıra meydana gelen hıçkırıklarda bir barda su içmek , nefes alıp bir süre bekledikten sonra nefesi boşatmak gibi eylemler çare olabilir.Hiç gitmeyen ve sürekli olan hıçkırıklarda hekime başvurulmalı ve doktor kontrolünde ilaçlarla tedavi yoluna gidilmelidir.

Bilgi paylaştıkça çoğalır bu sayfadaki bilgilerden dafa fazla kişinin istifade edebilmesi için, lütfen makaleyi aşağıdaki sosyal ağlardan en az 1 tanesinde paylaşmanızı rica ederiz.Saygılarımızla.

Son güncelleme : 06.08.2017 12:23:51Lisans: Creative Commons

Yorumlar

Uyarı :

Küfür , hakaret ve lanet söylemleri içeren yorumların yazılması yasaktır.Olumsuz yönde yazılan yorum ve öneriler genel ahlak ve nezaket yazım kurallarına uygun olmalıdır.Lütfen kurallara uyunuz.

Kategoriler

  • Tıbbi Terimler
  • Haberler
  • Yardım Konuları
  • Genel Sağlık Konuları
  • Poliklinik Terimleri
  • Tahlil Bilgileri
  • Hastalıklar
  • Sağlık Hesaplamaları
  • Tıbbi Sözlük
  • Kategorideki Diğer Konular

    Ketem Nedir?

    Ketem Nedir ? Ketem’in açılımı ve anlamı : “Kanser erken teşhis tarama ve eğitim merk...

    Horlama Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?

    Horlama nedir, nasıl oluşur, horlama nasıl geçer? Horlama : Daha çok derin uykuda ağızdan giren hav...

    Homojenize Yoğurt (Hazır Yoğurt) Zararları

     Hazır yoğurtlara kıvam arttırması ve su tutması için jelâtin eklenir. Jelâtin çoğunlukla domuz deri...

    Homojenize Yoğurt nedir?

     Homojenizasyon işlemi sütün içerisinde bulunan yağ parçacıklarını, raf ömrü süresince ambalaj üzeri...